Over ons

Slager van vader op zoon

Keurslager Groeneveld te Wassenaar bestaat al flink wat jaren. Het is ooit begonnen in een winkel in Den Haag gestart door Dhr Groeneveld. Daarna hebben de zonen, gebroeders groeneveld, de winkel in Wassenaar gevestigd. Henk van ‘t Slot heeft de winkel in 1998 van de gebroeders Groeneveld overgenomen. Nu heeft Elbert van ‘t Slot het stokje van zijn vader weer overgenomen, hij staat sinds 2021 aan het roer van de slager

Rijpkast

Wij zijn voorloper geweest met onze rijpkast. Sinds de verbouwing maakt deze onderdeel uit van de etalage, dit maakt dat wij regelmatig kopers zien watertanden …… In onze rijpkast hangt vlees rustig af en krijgt het een bijzonder lekkere -bijna ouderwetse -smaak.  Je kunt een stuk vlees uit de rijpkast uitzoeken, of een stuk vlees selecteren dat voor jou in de kast wordt gerijpt. 

In de dry-aging cel, wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0°C en 1°C) voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen in de cel – een proces dat minimaal 21 dagen duurt – verdampt het vocht in het vlees tot wel dertig procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak

 

 

Meer dan 40 jaar kwaliteit

De kwaliteit van het vlees staat bij ons op nummer 1, in alle productgroepen die wij verkopen. Kwaliteit staat niet alleen voor smaak, maar ook voor diervriendelijkheid en impact op het milieu. Het is geen geheim dat vlees slecht voor het milieu is. Daarom kiezen we ervoor vlees steeds dichter bij huis te halen in plaats van de uiterste plekken van de wereld. De winkel zit al 40 jaar in Wassenaar aan de luifelbaan. De foodstraat van Wassenaar!

Groeneveld, Wassenaar NL | BÄRO-Referenz